top of page

Duurzame Bloemenopties voor jouw Eco-Bewuste Bruiloft met Tante Fin

Bijgewerkt op: 9 feb.

4 tips om duurzame keuzes te maken voor de bloemen van je trouw


Welkom bij Tante Fin, je toegewijde huwelijksflorist met een hart voor duurzaamheid! Je trouwdag is een speciaal moment dat vraagt om bloemen die niet alleen prachtig zijn, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

Ik wil bloemenarrangementen creëren met een duurzame en milieuvriendelijke benadering. Met deze post wil ik je inspireren over duurzaam gekweekte bloemen voor een eco-bewuste bruiloft.  1. Kies voor lokaal geteelde bloemen - Als huwelijksflorist werken ik nauw samen met lokale kwekers die zich inzetten voor duurzaamheid. Door voor lokale bloemen te kiezen, is de ecologische impact van transport een stuk lager en ondersteun je onze lokale markt. Van kleurrijke bloemen uit de nabije velden tot delicaat geurende bloesems uit de buurt, de keuze voor lokale bloemen geeft jouw bruiloft een uniek karakter en een positieve impact op het milieu.

  2. Ga voor seizoensgebonden bloemen - Ik hou van de schoonheid van seizoensgebonden bloemen. Niet alleen zijn ze op hun best tijdens jouw speciale dag, maar ze vereisen ook minder kunstmatige interventies. Seizoensbloemen stralen charme en authenticiteit uit, en ze helpen jouw bruiloft een natuurlijke, sfeervolle ambiance te geven.

  3. Kies voor biologisch geteelde bloemen - Bij bloemen is het net zoals met groenten en fruit, er zijn biologische opties. Ik ben trots dat ik biologisch geteelde bloemen kan aanbieden, die zonder schadelijke chemicaliën en pesticiden worden gekweekt. Op deze manier zijn jouw bloemen niet alleen mooi, maar ook in harmonie met de natuur.

  4. Hergebruik en recycle decoraties - Als onderdeel van mijn duurzaamheidsmissie moedig ik je aan om decoraties tijdens het feest te hergebruiken. Je kan de bloemen bijvoorbeeld na de bruiloft drogen en bewaren als aandenken, Of verzamel wat lege glazen potjes en flesjes waarin je de gasten een boeketje kan meegeven naar huis.


Bij Tante Fin willen we niet alleen jouw trouwdag onvergetelijk maken, maar ook bijdragen aan een wereld waarin liefde wordt gevierd met respect voor de natuur en de planeet die we allemaal delen. Met bloemrijke groeten, Tante Fin - Natuurlijk Bloemist


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page