top of page

Een gesprek met Aesme: een nieuwe techniek voor een bruidsboeket

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Tijdens een warm weekend in augustus trok ik naar Londen om er een 1 op 1 cursus te volgen bij Alex van Aesme. Ondanks de stress door de staking van de Londense metro, raakte ik me de fiets op 40min. in West-Londen. Daar, onder een oude spoorweg, in een prachtige en sfeervolle studio vond ik de rust.

Alex wachtte me op met een kopje koffie en op de tonen van Johnny Cash konden we beginnen aan onze "bloemenbabbel". Het verhaal van Alex begon enkele jaren geleden toen ze haar bureau job beu was en voor een korte stage bij een bloemist richting NY trok. Bij haar terugkeer vroeg ze haar zus om samen een bloemenzaak te starten. De enige voorwaarde was dat ze hun eigen bloemen konden kweken op een duurzame manier. Dat is waar Aesme vandaag ook nog voor staat. Geïnspireerd door de natuurlijke, Britse tuinen die de zussen kennen uit hun jeugd, selecteren ze bloemensoorten met interessante kleuren en texturen. Ze werken dan ook volledig seizoensgebonden. Iets waar ik met Tante Fin ook naar streef en heel veel inspiratie uit haal.


Het bruidsboeket dat ik maakte tijdens mijn 1 op 1 cursus bij Alex van Aesme.

Floral designer

De zussen hebben een ongelofelijk gevoel voor design en detail. Elke bloem of blad krijgt binnen hun werk een welbepaalde rol en positie. Vorm speelt in hun ontwerpproces een heel belangrijke rol. Dat valt ook op in het instagramprofiel van Aesme. Elk ontwerp lijkt wel gesculpteerd als een standbeeld. Maar bij de vraag of Alex zichzelf een "kunstenaar" zou noemen, eerder dan een "florist" krijg ik toch de bescheiden reactie dat ze zichzelf niet meer verheven voelt dan andere floristen. "Floral designer" is dan de term die haar voorkeur wegdraagt.


Je eigen natuur

Ik leerde een nieuwe techniek om boeketten te maken, kreeg heel wat tips over het runnen van een duurzame bloemenzaak,...maar vooral kwam ik terug in aanraking met de liefde om met bloemen te werken. Zo dicht mogelijk bij mijn eigen natuur. Het is net dat gevoel wat ik wil overbrengen bij mensen die een workshop volgen bij Tante Fin. Je eigen natuur volgen, met natuurlijke materialen. Op die manier breng ik een beetje Aesme naar de bruidsbloemen in Schaarbeek.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page