top of page

Tante Fin op #bloemencursus

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Zoals Sientje van #Spotworkshops het vaak zegt: leer af en toe eens iets nieuws. Als event bloemist in Schaarbeek kan ik ook steeds bijleren en dat doe ik ook gewoon graag! Het volgen van een cursus geeft me de ruimte om mijn liefde voor bloemen te herontdekken. Enerzijds omdat ik gewoon vrij mag creëren, anderzijds omdat ik nieuwe technieken bijleer of uit mijn comfortzone getrokken word.

Tijdens de meerdaagse opleiding #intothewild van de Gentse florist #Elkevanderper werden we als groep ondergedompeld in duurzame bloemenstyling. We maakten samen een fantastische installatie in een boom op het prachtige domein waar we verbleven. Even weg van de buitenwereld, samen verbonden door onze liefde voor bloemen. Ik ben nog altijd erg fier op de foto van onze groep en dankbaar voor de leuke contacten die ik er heb gelegd.

Door deze fijne ervaring nam ik in 2021 deel aan de masterclass van #essenceofshades bij de lieve Céline in Franstalig België (een extra uitdaging dus ;)). Céline is een meester in kleurencombinaties. Hierdoor heeft ze een erg unieke stijl, waar ik veel bewondering voor heb.


Doorlopend volg ik ook nog online cursus bij #AnnevanMidden. Zij is de Nederlandse flowerqueen van de natuurlijke stijl. Tijdens haar lessen kan ik helemaal ontspannen met een kopje thee en me volledig laten onderdompelen in de droomwereld van Anne. Ze neemt haar cursisten mee in de prachtige eigenheid van de natuur en de seizoenen. Ze inspireerde me onder andere om te experimenteren met stillevens zoals deze van de grootmeesters in de schilderkunst.

In de zomer van 2022 plan ik een 1 op 1 sessie met de hoofdflorist van het Londense #Aesme. Ik ben een grote bewonderaar van hun prachtige stukken. Vooral wilde veldboeketten, luchtige bloemeninstallaties en prachtig gevulde vazen. Wie weet schrijf ik later een blog over deze unieke ervaring...


De vrouwen waar ik tot nu toe lessen bij heb gevolgd hebben allemaal hun eigen stijl en insteek. Maar ze hebben gemeenschappelijk dat ze hun cursisten aanmoedigen om vooral zichzelf te zijn. Het is net dat wat ik ook wil doen met de #workshops die ik geef met Tante Fin. Daarmee wil ik iedereen de kans geven om volledig hun eigen ding te doen. Ik wil een moment creëren waarin je durft creatief te zijn en je eigen natuur leert ontdekken. Want dat vind ik net het mooiste aan elke workshop, elk resultaat is anders en in elk stuk kan je een deeltje van de persoonlijkheid van de createur herkennen.


Ook zin gekregen in een workshop met bloemen? Vraag dan zeker meer informatie via deze pagina.

34 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page