top of page

Bruidsbloemen: Hoe begin je aan de #bloemenstyling van je huwelijk?

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023Bij de planning van een huwelijk komt heel wat kijken: de geschikte locatie vinden, lekkere catering, de juiste muziek, het ineensteken van een pakkende ceremonie, een prachtige bruidsjurk die ook nog eens gemakkelijk zit op de dansvloer, de gastenlijst, leuke decoratie...daarbij mogen zéker geen bloemen ontbreken. Voor de aankleding van jullie dag zijn de bloemen...durf ik het zeggen...hét belangrijkste item.


Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij een bruidsboeket en de bloemendecoratie van jullie huwelijk?


Tip #1 - Pin je niet vast op een trend.


Een bruiloft beleef je doorgaans maar één keer. Dit is de dag waarop jullie liefde als koppel gevierd wordt. Dit willen jullie natuurlijk doen op jullie manier. Laat de aankleding van jullie feest dan ook jullie persoonlijkheid uitstralen. Daar staat de "eigen" in de "eigenaardige bloemen" van Tante Fin ook voor.


Laat je niet te veel leiden door al die Pinterest en Instagram trends, maar kies voor een stijl die bij jullie en jullie feest past.


Tip #2 - Geniet zo lang mogelijk van je bloemen.


Natuurlijk willen jullie een blijvende herinnering aan jullie huwelijk. Door op de dag zelf een vaas te voorzien voor je bruidsboeket kan je er alvast voor zorgen dat de bloemen zo lang mogelijk mooi blijven. Na jullie grote dag kan je de bloemen drogen door ze omgekeerd omhoog te hangen, je leest hierover meer tips in mijn blogartikel over droogbloemen. Of maak je bruidsboeket #everlasting door enkele bloemen te drogen in een bloemenpers en plaats ze vervolgens in een leuk fotokadertje.


"Je dois avoir des fleurs toujours et toujours" – Jean-Claude Monet

Tip #3 - Wees niet te zuinig.


Voor mijn eigen huwelijk voorzie ik een echt #bloemenfeest! Nu denk je waarschijnlijk: uiteraard want jij bent florist. Maar ook voor jullie kunnen bloemen een absolute eyecatcher vormen. Kies voor een aantal grotere stukken die unieke elementen in de zaal benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een stuk op een schouwmantel of decoratie rond palen. Misschien kan je zelfs de boog van jullie ceremonie hergebruiken voor de #photobooth?


Tip #4 - Laat jou met je bruidsboeket shinen!


Vraag mij niet om natuurlijk op de foto te poseren want dan krijg je de meest geforceerde grimas. Maar net zoals jij misschien een goede en een minder goede kant hebt voor op de foto, kan je je bruidsboeket mooi in de picture plaatsen. Doe dat door het op navelhoogte te houden en lichtjes naar voren gekanteld (met de stelen naar jou gericht). Heb je een mooi zijdelint, draai dan het boeket met de strik naar voren.Tip #5 - Laat je adviseren over de bloemen die in seizoen zijn.


Ik denk graag met jullie mee over de bloemen die in seizoen zijn of bepaalde gelijkaardige alternatieven. Zo help ik jullie kiezen voor een duurzame, karaktervolle en kwaliteitsvolle aankleding van jullie huwelijksdag.


Laat je begeleiden door Tante Fin


Met veel liefde en plezier werk ik graag samen met jullie aan een uniek concept. Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek via mijn kalender.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page