top of page

Welke lentebloemen voor een lente huwelijk?

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Bij Tante Fin werken we met seizoensbloemen, maar welke bloemen zijn er in "seizoen" tijdens de lente?



Lentebloeiers

Het is half maart, tuiniers dromen stilaan van een lente die af en toe al haar eerste zonnestralen toont. Maar wat kunnen we tijdens een frisse lenteochtend vinden in het bloemenveld tijdens deze periode van ontluikende bloemenhoofdjes? In maart steken de eerste lentebloeiers de kop op: krokussen, sneeuwklokjes, narcissen. Dat zijn de vroege vogels van het seizoen.

Met narcissen moet je bovendien oppassen in een bruidsboeket. De stelen geven een sap af die vooral giftig kunnen zijn voor andere bloemen. Daarom plaats je de vers geplukte narcissen best in een emmer met fris water. Daarin laat je ze gedurende een uur hun sappen afgeven. Daarna zijn ze veilig voor een gemengd wild boeket.


Vanaf 1 april start het huwelijksseizoen

Nee, dit is geen grap. Bij Tante Fin werken we zo veel mogelijk met lokaal gekweekte seizoensbloemen. Dit betekent dat we geen huwelijksbloemen kunnen voorzien tussen 30 september en 1 april. Al hebben we gemerkt in 2022 dat het bloemenseizoen door het mooie najaarsweer maar bleef duren, zelfs tot in oktober. We vinden het fantastisch om een eco-vriendelijke toets te geven aan jouw huwelijk of een look met wilde veldboeketten voor jouw speciale dag.



Vanaf april komen te tulpen aan de beurt. Een tulp is een prachtige bloem om mee te werken. Ze bestaan dan ook in allerlei kleuren! Vooral hun elegante stelen maken hen prachtig voor in een hangend bruidsboeket. Wist je dat een tulp in de vaas blijft groeien? Plaats ze daarom in niet te veel water. Zo gaan ze minder snel in een groeispurt en blijven ze langer fris.


April is ook nog eens de bloesemperiode bij uitstek. Bloesems zijn erg fragiel, maar ze geven een erg feeërieke uitstraling aan een huwelijk en geven een prachtig en luchtig effect. Helaas kan je ze niet lang op vaas bewaren. Daarom zijn ze des te mooier voor een bruiloft!

Overvloed vanaf mei

Een erg populaire bruidsbloem is de pioenroos. Dit is niet de goedkoopste bloem maar wel een heel romantische. Ze is vooral verkrijgbaar in roze tinten maar ook in het wit. Minstens zo romantisch een fluffy zijn ranonkels. Ze groeien uit knolletjes en bloeien al vanaf mei in de poly tunnel waar ze goed beschermd staan tegen weer en wind.


Plannen jullie een huwelijk in de lente?


Wij denken graag met jullie mee over een bloementhema dat helemaal past in dit seizoen!

11 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page