top of page

Prachtige Herfstbruiloften - Bloemrijke Tips van Tante Fin

Bijgewerkt op: 9 feb.


In deze blog deel ik graag enkele waardevolle tips voor het plannen van een prachtige herfstbruiloft, waarbij we ons richten op zowel kleuren als bloemen die perfect passen bij deze magische tijd van het jaar.


1. Warme en Aardse Kleuren

Herfstbruiloften worden gekenmerkt door een scala aan warme en aardse kleuren. Denk aan rijke tinten zoals diep bordeauxrood, warm oranje, goudgeel en diepgroen. Deze kleuren weerspiegelen de pracht van de natuur als de bladeren veranderen en creëren een gezellige, romantische sfeer voor jullie grote dag.


2. Stralende Bloemen voor de Herfst

Gelukkig biedt de herfst een schat aan prachtige bloemen om uit te kiezen. Enkele populaire keuzes zijn:

  • Dahlias: Deze bloemen zijn de sterren van de herfst! Met hun opvallende kleuren en diverse bloemvormen voegen dahlias een levendige en elegante uitstraling toe aan elk bloemstuk.

  • Zonnebloemen: Zonnebloemen zijn iconisch voor de herfst. Hun levendige gouden kleuren en grote bloemhoofden voegen een vrolijke en informele uitstraling toe aan boeketten en tafeldecoraties.

  • Chrysanten: Deze klassieke herfstbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Van strakke pomponvormen tot losse enkele bloemen, chrysanten voegen een vleugje textuur toe aan jullie arrangementen.3. Speelse Textuur

Een geweldige manier om jullie bloemdecoraties extra dimensie te geven, is door te spelen met textuur. Combineer fluweelachtige bloemen zoals dahlia's met zachte, pluizige elementen zoals celosia of zachte asters. Voeg bessen, grassen of herfstbladeren toe om een natuurlijk gevoel van het seizoen te creëren.


4. Sfeervolle Locaties

Herfstbruiloften lenen zich perfect voor buitenlocaties om optimaal te profiteren van de betoverende natuurlijke omgeving. Denk aan romantische tuinen, prachtige parken of sfeervolle bossen. Zorg ervoor dat jullie bloemdecoraties de locatie versterken en naadloos aansluiten bij de natuurlijke schoonheid om je heen.


5. Extra Sfeer met Kaarsen

Maak gebruik van kaarsen om een warme en romantische sfeer te creëren tijdens jullie herfstbruiloft. Combineer kaarsen met bloemstukken en verspreid ze strategisch over de locatie voor een magische gloed.


6. Handgebonden Boeketten

Voor een informele en organische uitstraling, kies voor handgebonden boeketten. Deze boeketten geven een gevoel van eenvoud en elegantie en passen perfect bij de herfstachtige sfeer.

Met deze tips kunnen jullie je herfstbruiloft omtoveren tot een betoverende viering van liefde en natuur. Als jullie een florist nodig hebben om jullie bloemenwensen tot leven te brengen, sta ik met Tante Fin graag voor jullie klaar. Samen zullen we een bloemrijk meesterwerk creëren dat perfect past bij jullie persoonlijkheden en de magie van dit prachtige seizoen tot leven brengt!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page